eTwinning Projemize Romanya'dan

eTwinning Projemize Romanya'dan "Özel Ödül"

Okulumuz eTwinning projeleri ile ülkemizde ve uluslararası alanda önemli başarılara imza atmaya devam ediyor.

 

27.12.2022 376

İngilizce Öğretmenimiz Yusuf Özcan'ın Erzincan Cumhuriyet Ortaokulu'ndan Çiğdem Yeter ile kurduğu "A Listening Mind" eTwinning projemiz Romanya'da "Kırsal Okullar" kategorisinde birinci olarak eTwinning'in en prestijli ödüllerinden olan Romanya Ulusal Özel Ödülü'nü kazandı. Romen ortağımız Ana Clara Grecu'i tebrik eder, projedeki işbirliği ile okulumuza sunduğu katkılardan dolayı teşekkür ederiz. eTwinning Özel Ödülleri, ülke çapında yüksek kalitede eTwinning projeleri gerçekleştirmiş okullara her yıl düzenlenen ulusal konferanslar sırasında veriliyor.

10 okulun katılımıyla 6 ay süren "A Listening Mind" eTwinning projemiz oylama ile seçilen temalarda öğrencilerin dinleme ve yorumlama becerilerini geliştirmeyi ana hedef olarak alıyordu. Proje boyunca öğrencilerin uzman kişilerle söyleşilere katılması da takdir toplayan etkinliklerden biri oldu. Çocuk edebiyatının önde gelen yazarlarından Yalvaç Ural "Sümer Hayvan Masalları", İnönü Üniversitesi'nden Doktor Öğretim Üyesi Pelin Ertekin "Uzay Teknolojileri ve Teleskoplar", Sınıf Öğretmeni Tuğba Harmankaya "Merhaba Bahar", Avrupa Uzay Eğitim Ofisi'nin Romaya Direktörü Cristina Stancu "Ay, Sıradaki Durak" isimli çevrimiçi söyleşileriyle Romanya, Polonya ve Türkiye'deki öğrencilerle bir araya geldi. Söyleşiler sırasında simultane çeviri de yapıldı. Proje final ürünü ise, "Her Çocuk Özeldir" filmi ile ilgili sorulardan oluşan etkileşimli bir bilgi yarışması oldu. Genially platformunda hazırlanan oyunda film ile ilgili video sorular yer alıyor.

Geçtiğimiz yıl ise kurucusu olduğumuz "The Multilingual Book" projemiz eTwinning kriterleri üzerinden tam puan alarak Türkiyede ilk 200 proje arasına girdi. Proje Kurucusu İngilizce Öğretmenimiz Yusuf ÖZCAN, 3-5 Mart 2022 tarihinde Antalya'da düzenlenen 12. eTwinning Ulusal Konferansı'na katılmıştı. Projede ortağı olan 7 ülkedeki öğretmenlerimiz toplamda 17 Ulusal ve Avrupa kalite Etiketi kazanarak önemli bir başarıya ulaşmıştı. Proje serisinin ürünü olan kısa öykü kitaplarımız Google Play Kitaplar üzerinde 27 Aralık 2022 itibarıyla 9405 indirmeye ulaştı.

eTwinning ve Erasmus+ projeleri, öğrencilerimizin Avrupa'daki akranlarıyla ortak çalışmalar yapmalarına ve İngilizce'yi iletişim aracı olarak kullanarak dil öğrenme motivasyonlarının yükselmesine zemin hazırlıyor.

Öte yandan eTwinning Okulu etiletine sahip olan okulumuz, Avrupa'daki okullarla ortak hedefler doğrultusunda projeler yürüttüğümüz eTwinning platformunun ilimizde yaygınlaşmasına da öncülük ediyor. İngilizce Öğretmenimiz Yusuf Özcan, Andırın ve Nurhak ilçeleri eTwinning mentörlüğü görevlerini yürütüyor.

Öğretmenimize çalışmalarında başarılar diliyor, okulumuzun ismini ulusal ve uluslararası alanda duyuran projelere öncülük ettiği için teşekkür ediyoruz.

 

27-12-202227-12-2022

 

27-12-2022