Okulumuza

Okulumuza "eSafety Label (e-Güvenlik Etiketi)" verildi.

İlk olarak Ocak 2021'de kazandığımız Bronze Label (Bronz Etiket)  üçüncü kez sunulan değendirme sonucunda yenilendi, etiketimiz Ağustos 2025 tarihine kadar geçerli olacak ve okulumuz oluşturulan eylem planına göre okul çalışmalarını devam ettirmektedir.

11.02.2024 34

Her geçen gün önemi daha iyi kavranan e-Güvenlik kavramı artık dijital ortamda bireysel güvenlikten öteye giderek, kurumların ve ülkelerin politikalarına dahil olmuştur. Uluslararası geçerliliği olan bu etiket, okullara uluslararası platformlarda öncelik ve prestij kazandırmaktadır
Okulumuz, aralarında ülkemizin de bulunduğu Brüksel Merkezli 38 Avrupa Ülkesinin Eğitim Bakanlıklarının üye olduğu Avrupa Okul Ağı ( Europen Schoolnet) in değerlendirme kriterleri doğrultusunda, 2023 yılında okulları ve öğrencileri internetin zararlarından korumak ve güvenli internet kullanımında farkındalık yaratmak amacıyla uygulamaya konulan ''eSafety Label'' ( eGüvenlik Etiketi ) bronz etiketi almaya hak kazanmıştır.

Okulumuzun Kabul Edilebilir Kullanım Politikasına link aracılığyla ulaşabilirsiniz.


Kabul Edilebilir Kullanım Politikası


eSafety Label Nedir?

Çevrim içi olarak eSafety Label’ın resmi adresi olan www.esafetylabel.eu üzerinden ulaşılan modül, okullar için Avrupa çapında bir akreditasyon ve destek hizmetidir.
eSafety Label web sitesi, öğretmenler, okul müdürleri ve bilişim yöneticileri için önemli bir politika oluşturma merkezidir. Okulların kendi çevrim içi güvenliklerini değerlendirdikleri, iyileştirdikleri ve güçlendirdikleri hareket eylem yapısıdır.
ESafety Label Topluluğu, 38 ülkeden yaklaşık 4.000 öğretmen ve Eğitim Bakanlıkları, üniversiteler, Güvenli İnternet Merkezleri gibi irtibat noktalarını bir araya getiren geniş bir ağdır.

 

11-02-2024