Okulumuzda TÜBİTAK Bilim Söyleşisi Düzenlendi

17.05.2022 354

İnönü Üniversitesi Dr. Öğretim Üyesi  Tuncay Özdemir'in konuşmacı olarak katıldığı "TÜBİTAK Bilim Söyleşileri" kapsamında düzenlenen etkinliği öğrencilerimiz katıldı. Öğrencilerimze "Evrenin Yapıtaşları" konulu söyleşi gerçekleştiren konuğumuz, öğrencilerimizin sorularını yanıtladı.

TÜBİTAK Bilim Söyleşileri Nedir?

TÜBİTAK Bilim Söyleşileri, bilim insanlarını öğrencilerle buluşturarak toplumda bilim farkındalığını ve popüler bilim okuryazarlığını artırmayı hedefleyen etkinliklerdir. Bu etkinlikler çerçevesinde temel bilimler, sosyal bilimler, teknoloji, mühendislik, sanat ve tasarım konularında farkındalık oluşturmak; hedef kitlenin bilimsel konuları, kavramları ve süreçleri alanında uzman bir konuşmacının deneyimlerinden yola çıkarak anlamasına imkân sağlamak amaçlanmaktadır. TÜBİTAK Bilim Söyleşileri'nde ev sahibi kurum ve konuşmacı adaylarının başvuruları TÜBİTAK Bilim Söyleşileri portalı üzerinden yapılır. Her yıl belirli zamanlarda başvuru dönemleri açılır. Güncel başvuru tarihlerinden haberdar olmak için TÜBİTAK Bilim Söyleşileri portalı düzenli olarak takip edilmelidir. Ev sahibi kurumlar ve konuşmacılar tarafından doldurulan formlardaki bilgiler baz alınarak, TÜBİTAK tarafından uygun görülen kontenjanlar dâhilinde, eşleştirmeler yapılır. Başvuru döneminin sonunda değerlendirme ve eşleştirme süreci başlar. Eşleştirme işlemi tamamlandıktan sonra etkinlik talebinde bulunan taraflara e-posta ile bilgilendirme yapılır. Konuşmacıların üniversitelerde öğretim üyesi ya da doktorasını tamamlamış öğretim görevlisi olması gerekmektedir. TÜBİTAK Bilim Söyleşileri'ne ev sahipliği yapmak üzere, Millî Eğitim Bakanlığına bağlı okullar, bilim ve sanat merkezleri, bilim merkezleri, Gençlik ve Spor Bakanlığına bağlı gençlik merkezleri ve gençlik kampları, kamu kurum ve kuruluşları tarafından işletilen müze ve kütüphaneler ile Deneyap Teknoloji Atölyeleri başvurabilir. Belirli bir yarışmaya ya da sınava hazırlık amacı güden etkinlikler ile kitap ve ürün tanıtımı, imza günü vb. pazarlama amaçlı etkinlikler düzenlemek üzere TÜBİTAK Bilim Söyleşileri başvurusunda bulunulamaz. TÜBİTAK, bilim insanları ile öğrencileri bir araya getirmek için yalnızca destek sağlamaktadır. Söyleşilerin içeriğinin yasal sorumluluğu tamamen konuşmacılara aittir.

17-05-202217-05-2022